Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

suomi: koukám na radar, že jste zdárně odstartovali, tak už snad máš všechno špatný vybráno a za chvilku si budeš užívat hezký počasí a pohody na Kypru 😉 pěknou dovolenou 🙂

0 Citovat

Oba pripady jsou podle me jasny kandidati na kompenzaci?

0 Citovat

Bohužel, jak známe Wizz, výmluva se vždy najde. Bird strike a nebo počasí. Polovina lidí to vzdá hned (uvěří Wizz pohádce), polovina z poloviny do půl roku a zbytek se možná dočká nějaké kompenzace za rok když to zajde až k soudním tahanicím. 

0 Citovat

Suomi šťastný let přeju-em.

Tom 19-jasně počasí asi použijou. Letadla "zamrzlá v Londýně,..." třeba.

 

Jasně -WIZZ výmluvy asi, nekomunikace. Mají na to prý 30 dní-vyjádřit se, zametat pod koberec, dělat mrtvýho brouka. Pokuď už tedy  člověk podá přes jejich formulář-žádost o kompenzaci.

Jak jsem to tady dřív pročítal, když se k tomu nemají tak podat stížnost k leteckému úřadu země ze které jejich letadlo mělo odletět.

Takže v mém případě -Sharm / SSH/ takže  Egypt. Platí to i tady?   W6 a hbitě a pravdomluvně reagující uředníci z Egypta-to je kombinace :)

 

0 Citovat

Chápu, že jsou vánoce a člověk chce věřit v zázraky, ale myslet si, že 25 % postižených dosáhne na kompenzace u Wizzu  je neskutečná naivita. To už by Wizz dávno zkrachoval, při počtu zrušení či zpoždění letů, co v posledních letech produkuje .:-)))

 

1 Citovat

Niemandos-1. Děkuji za nalití čistého vína. Taky jsem docela skeptickej v tomhle.  Přidám tedy  hřebíček, skořici  ,med a udělám aspoň svařák :). Takže podle tyto "pranostiky" by do toho neměly jít ale  ani vym. agentury-vaše nároky, claim cloid apod. ,..Oni jako takový  lakmusový papírek-jestli se jim to třeba za 20% z vymožené částky vyplatí. 600EUR za os. třeba v našem případě?  Jsme v kontaktu  s více osobama-to už ideálně třeba  6000 EUR . Z toho 20%..:)...  

Šťastné to Vaše příští  lety-aspoň vinšuju. :)

 

 

0 Citovat

Uspesne jsem pristal v Larnace (teda ja ne, pilot). Pokud jde o kompenzaci 400 euro, urcite zkusim. V kvetnu muj let s Wizzair z Vidne do Jerevanu byl odklonen kvuli technickym problemum do  Budapesti, kde nam pak dali jine letadlo a pres ClaimCloud jsem vymohl kompenzaci asi do tri tydnu.

Diky Alusko za pekne prani!

2 Citovat

Suomi- já ti sice taky přál, ale hlavně, že jsi přistál v pořádku :)  A koukám, že Larnaca teď kolem 20C, stejně tak i moře. Tak snad i koupání zítra.

K tomu Jerevanu : 1-krok byl napsat přes jejich stránky -WIZZ-o kompenzaci ?

Až pak / jak i já jsem zmiňoval výše / - třeba přes ClaimCloud, nebo hned Claim Cloud?

Hezký večer a další dny v teple....

0 Citovat

Jo jo, pral, dekuji, ja uz byl pak ve spechu a nestihal adekvatne na kazdeho reagovat.

Pokud se ptas na tu mou kvetnovou kompenzaci, tak rovnou na ClaimCloud. U Wizzu nebyla jako soukroma osoba sance uspet, meli tam nejaky dotaznik a musel jsem tam uvest, jaka jsem vymahaci spolecnost. A tim, ze nejsem zadna spolecnost, ale obycejny turista jednotlivec, nepustil me formular dale. Rovnou to chce jit na ClaimCloud.

0 Citovat

Zatím jsem veškeré kompenzace získal bez použití agentury (Ryanair, TAP, Eurowings, Brussels Airlines). Teď se zrovna Ryanair kroutí, takže čekám na vyjádření rakouského APF.

Nicméně jsem někde zahlédl, že agentura ClaimCloud si celkem dost naúčtovala, a klientovi z 250€ poslala jen 98€ (což je o dost vyšší poplatek než oněch avizovaných 20-25%). Jakpak jste pochodili vy?

0 Citovat

Ja dostal okolo 72 procent z vymozene castky 400 euro.

Rad bych pochodil primo bez agentury a mel bych celych 400 euro a ne "jen" okolo 300, ale vubec netusim, jak na to. Asi by me i odradily ty zdlouhave nekolikamesicni tahanice. A vubec ani nevim, jak zrovna v pripade Wizzairu postupovat solo a jeste byt uspesny. 

0 Citovat

Agentury si totiz berou dalsi penize, kdyz to davaji k soudu.

https://claimcloud.cz/cs/pricing/

Asi mam stesti, ale ja s kompenzaci od wizzu problem nemel. Zazadano primo na jejich webu. Nevim jak rychle to bylo, ale co jsem se dival jeste v den podani pozadavku o kompenzaci do wizz uzivatelskeho uctu, tak uz tam byla zminka o uznani a ze budou posilat penize. Myslim, ze za 2 tydny jsem ty penize opravdu mel na uctu.

Az pokud bych s nimi mel problem, tak teprve pak bych zkousel agentury.

https://wizzair.com/en-gb/inform...omplaints/

Trochu odlisny pripad mam u snahy proplatit naklady za ubytovani, akceptovali, ale chteli mi poslat jen cca tretinu nakladu za hotel. Vratil jsem jim to, cekam na odpoved.

0 Citovat

Dekuju za odkaz, na jare jsem nebyl schopny to najit, aby me to pustilo k vyplnovani zadosti o kompenzaci na webu Wizzair primo jako soukroma osoba. Parada, vyplnil jsem a uvidi se... Kdyby to vyslo, tak snad nebude problem s tim, ze jsem letenku platil v listopadu z platebni karty, ktere ted v prosinci skoncila platnost a uz pouzivam novou. Tak pokud by penize odeslali na puvodni platebni kartu, tak mi asi nedorazi (nevim, jak to chodi v techto pripadech, asi by bylo dobre na to Wizzair pak primo upozornit a nahlasit cislo nove karty). Ale to zatim predbiham...

0 Citovat

Poslali to převodem, vypisoval jsem tam číslo účtu (IBAN a SWIFT).

7.11. jsem to zadával a peníze jsem měl na účtu 1.12. Bylo to teda 25 dní. ;) Schválně se podívej, co teď ve wizzu na svém uživatelském účtu uvidíš. Já už toho 7.11. viděl, že je žádost o kompenzaci přijata. Pak jsem jen čekal na peníze.

0 Citovat

tak za mně Wizz katastrofa! na začátku října zrušen let zpátky z Lyonu do Krakova, nabídnut pouze další let za 3 dny. Po x telefonátech jsme si našli sami zpáteční let z Nice do Krakova na další den - ten nám přehodili sami na info lince, že další náhrady budou hradit. Hned sepsány 2 žádosti - jedna na kompenzaci, druhá na náklady. Kompenzace po měsíci zamítnuta - můžou za to "mimozemšťani". peníze za náklady (asi 25 000/4 osoby) pořád nikde - píšou, že něco poslali, ale že to může trvat 15-20 dní, po 3 týdnech od této zprávy a urgenci, přišel zase mail - posláno, 15-20 dní.. řešeno na ESC v Praze, paní ochotná, ale že wizz už tak půl roku nekomunikuje... posláno i na francouzský letecký úřad (nebo jak se jmenují..), přijato, ale zatím bez odezvy.. chápu, že zamítají kompenzace (ale samozřejmě jim to nenechám), ale peníze za vícenáklady mě pěkně s.... četl jsem, že v Anglii už s tím mají problém, tak snad se orbánovci vzpamatují...

0 Citovat

Mne by docela zajímalo, jestli takové jednání aerolinky dokáže někoho od cestování s nimi nějak odradit. Tedy aspoň z místních pisatelů. 

Mne to připadá, že Wizz nepodniká, že on si jen hraje.

Ja jsem si hodně dlouhou dobu říkala, že to zvládnu, že to zkusím ale myslím, že problémy s nimi mají pravděpodobnost hraničící s jistotou.

Teda leda že by si někdo koupil letenky z charitativních důvodu a pak jen v pohodlí domova na internetu sledoval aktualni vývoj situace :-)

0 Citovat

Já mám u nich asi 30éček v kreditu a ráda bych se toho zbavila, ale není to možný, zatím všechny lety letošního roku  zrušeny/přesunuty na nevyhovující termíny, tak nevím, kdy to proletím, snad leda koupit letenku někam na otočku či max na víkend bez dalších očekávání, protože spolíhat na ně, když má člověk zaplacený hotely, cesty vlakem a další, to je sebevražda.

0 Citovat

Snad se ti do expirace kreditu podari najit vhodna destinace.

Z doslechu to na me pusobi, ze Wizzair vetsinou zaplatil kompenzace za zrusene lety (pokud nemel patricnou vymluvu), ale kompenzace za nekolikahodinove zpozdeni letu neposkytnul nebo nekomu snad ano?

0 Citovat

Ja by som mal s nimi buduci tyzden letiet s Viedne do Barcelony. Kupoval som to aby som sa zbavil kreditu. Tak dufam, ze sa podari. Povodne lety samozrejme zmenene, a prehodene na vyhodnejsi termin. Zatial to podla FR24 lietaju bez zrusenia i ked s nejakym meskanim co by az tolko nevadilo. Tak som zvedavy...

0 Citovat

Letos jsem s nimi měl 6 letů. Nejmenší zpoždění byla 1 hodina, jinak okolo dvou hodin a pak o 1 den. Už jsme byli na ploše před letadlem, když nám oznámili, že nepoletíme. Je spousta zajímavých míst, kde jsem ještě nebyl a lítá tam za slušnou cenu někdo jiný než wizz. Možná by trochu pomohlo, kdyby se jednalo o dopolední rotaci, kdy se jim zpoždění tak nenabalí, aby nehrozilo odložení letu až na další den. Náš letoun měl ten den zpáteční linky z Katanie do Turína, Bologni, Bergama. Na těch šesti letech se jim nabalilo takové zpoždění, že zrušili rotaci do Prahy s náhradou další den.

To by musela být vážně super nabídka, abych to s nimi opět riskoval.

4 Citovat

Nelétám s něma už 2 roky, nejsem masochista. Pokud se jim do jejich pasti s Wizz klubem chytí nějaký nováček, budiž, platí nováčkovskou daň. Spíše mne udivují ti zkušenější, co se do toho neustále zkouší namotat. 

1 Citovat

Já jsem úspěšně Wizzabstinoval do listopadu, kde nám samozřejmě jediný letošní let posunuli a ještě o tom tak krásně poinformovali, že jsme přišli o odbavené zavazadlo.

Co mě ale sere je, že na příští rok mám destinace kde od nás lítá jen wizzair.

No a jak to tady poslední dny čtu, radši asi poletím Ryanair z Vídně než blízkých PL letišť...

 

0 Citovat

Piratice napsal(a):

Mne to připadá, že Wizz nepodniká, že on si jen hraje.

Hraje sa Wizz, hrajem sa aj ja :) Tento rok s nimi 10 letov a maximalne 1h meskanie. Mozno mam stastie, alebo skor mam pocit, ze odlety z Budapesti drzia a nerusia (to by bolo nasrat domacich :D, asi by skoncili ako Malev).

Ale urcite by som bol nazlosteny, ak by zrusili let pri nastupe do lietadla, alebo len tak cestou na letisko. Ja som z tej ultra flexibilnej mensiny, takze mam cas hrat tu ich hru kto z koho (zatial ja z nich, vid vlakno nase lety 2022).

Nespokojnost s Wizzom rastie aj na polskych portaloch, mozno aj preto Ryan nabera na PL letiskach veduce postavenie (a navyse je to aktualne najdochvilnejsia aerolinka s minimom rusenych letov), a to podla statistik nie tak davno mali rovnaky share ako Wizz.

Ja zatial nemam dovod sa stazovat, cestujem s nimi 10 rokov (odhadom 98% vsetkych mojich letov) a doteraz som s nimi nejaky vyrazny problem nemal. Hadam to aj takto ostane ( a snad mi to hned nedodrbu zaciatkom roka do Saudskej Arabie :D )

1 Citovat

Ja akonahle sa mi podari ta Barcelona buduci tyzden, tiez od nich davam ruky prec. Tiez som s nimi skoro 2 roky neletel.

1 Citovat

Ja jim dal sanci vic nez dost, ale vsechno mi zrusili nebo posunuli na data, kde uz jsem nemohl letet kvuli dovolene v praci (odlety z blizkych letist v Nemecku). Za me Wizz uz nikdy.

1